Logopedie

Kwaliteit

Als logopedist ben ik geplaatst in het kwaliteitsregister onder het nummer 19900263291. Ik houd het vak bij en verzamel zo iedere vijf jaar de vereiste punten om geregistreerd te blijven. Daarnaast ben ik kwaliteitskringbegeleider in de kring ‘voxnet’, waarin collegae praten over de stem. Ook ben ik lid van de landelijke stemkring Utrecht.
Ik volgde uitgebreide nascholing in de stemproblematiek en ben onder meer therapeut in de nasaleermethodiek en de laryngeale facilitatie. Als gastdocent verzorgde ik lessen op de HAN te Nijmegen.

Volwassenen

Ik begeleid volwassenen. We kunnen denken aan bijvoorbeeld slik- en stemproblemen. Stemklachten variëren van heesheid door stembandknobbels, stembandverlammingen, stemuitval en transities. Zo zijn sprekers, acteurs, zangers etc. bij mij op hun plaats.
Mijn praktijk bestaat voor een groot deel uit cliënten met stemproblematiek, mensen met de ziekte van Parkinson en zangleerlingen. Ik werd erg geïnspireerd door wijlen dr. J. Pahn, die de nasaleermethode ontwikkelde.
Ik ben tevens deskundig in de oncologie en de neurologische problematiek.

Vergoeding

Logopedie wordt vergoed vanuit het basispakket. Houd er rekening mee dat een volwassene een eigen risico heeft. Dat geldt voor veel zorgverlening dus niet alleen voor de logopedische begeleiding.

De logopedist zal samen met u bepalen wanneer het doel is bereikt. Dat kàn na een zestal keer bij een stem of keelprobleem, maar loopt zeker ook op.

De zanglessen kunnen individueel worden bepaald. Een reeks van lessen of misschien wel een enkele les, die je kado hebt gehad!

MS Zorgnet

Als logopedist ben ik verbonden aan het landelijk zorgnet voor Multiple Sclerose en het ParkinsonNet opgezet voor een betere afstemming van therapeuten onderling en de kwaliteit rond de zorg te verbeteren.

Emiel Hoefnagel - MS Zorg Nederland