Workshops

Ik verzorg regelmatig workshops. Ik kan enkele keren een hele dag komen, maar ook doorlopend een aantal weken een avond . 

Workshop Emiel Hoefnagel was een groot succes.
Na een warming-up van het lichaam volgde een aantal activiteiten, die niet zouden misstaan in een gymles van de basisschool. Het plezier was er echter niet minder om. Onder het uitstoten van diepe kreten werd er gegooid met ballen en getrokken aan touwen en stokken. Het doel van deze oefeningen bleef voor de deelnemers mysterieus. Maar de ‘meester’ benadrukte het nut zonder zijn geheim direct prijs te geven, zoals een meester-kok nooit zijn ingrediënten prijs geeft. Na de gymoefeningen mocht er eindelijk gezongen worden, maar dan wel met de neus dicht! Om het nog wat moeilijker te maken, moesten de deelnemers met een voet op een blokje balanceren. Door te balanceren zing je meer ontspannen. Het uiteindelijke doel (leren je stem meer naar voren te plaatsen waardoor er een mooiere klank ontstaat en zingen zonder naar lucht te hoeven happen) werd wel duidelijk. Natuurlijk moet er thuis nog veel geoefend worden, want de tijd was veel te kort. Het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar!

Zangschoolnijmegen
Ik vind Emiel helemaal geweldig. Hij is erg zelfverzekerd, duidelijk en hij kan verrassend veel met zijn stem waardoor zijn theorieën prachtig werden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Ik had wel graag nog actiever aan de slag gewild met meer persoonlijke feedback. Daarvoor vond ik de groep te groot. De verhouding prijs-kwaliteit van deze workshop vond ik evenwel meer dan prettig!

Ik vond de werkwijze van Emiel heel bijzonder: zijn benadering is zó positief dat er een enorme veiligheid wordt gecreëerd waarop hij je vervolgens uitdaagt om steeds een stapje verder te gaan. Ik vond het ook knap dat hij iedereen aan bod heeft laten komen en voldoende aandacht heeft gegeven. Deze kennismaking zet me ertoe aan, zangles te nemen, dus: aan de slag. Al met al een geslaagde avond!